De Lerarenkaart is nu een app!
Zo heb jij je Lerarenkaart altijd op zak. Je krijgt bovendien voordelen op jouw maat en ontdekt de beste tips van collega’s.
Download nu
Met je Lerarenkaart
Waar vind jij als leraar ontspanning, energie en inspiratie voor je lespraktijk? Of dat nu in de natuur, sport, cultuur, geschiedenis of wetenschap is, met deze 18 tips voor daguitstappen haal jij zeker je hart op. En je Lerarenkaart-app boven!
Hou je van de natuur? Steek dan je groene licht eens op in de Plantentuin van Meise. Je waant je niet alleen, maar begeeft je ook echt in de tropen bij een bezoek aan de serres. Geniet van gratis Lerarenkaartvoordeel én bespaar je een vliegticket naar de andere kant van de wereld.
Haal je graag een frisse neus? Trek dan naar Het Zwin Natuurpark aan zee en leer er alles over trekvogels en de getijden; of maak een dagtrip naar Dinant, en wandel langs prehistorische grotten en spelonken in het mooie Parc de Furfooz.
Haal je regelmatig je tweewieler van stal, maar zie je er tegenop bij slecht weer? Zon, wind of regen, je kan je wielerhart het jaarrond ophalen in KOERS wielermuseum of met een bezoekje aan het Sven Nys Cycling Center.
Wil je alleen, met vrienden of met je gezin nieuwe activiteiten ontdekken? Dan is virtueel sportpark Sparkx in Hasselt zeker een bezoekje waard!
Zet je graag een stap in het onbekende? En ben je nieuwsgierig naar wat er boven en onder ons gebeurt? Boek dan je bezoek aan het Euro Space Center en stap als een echte ruimtevaarder op de maan en op Mars. In het groen rond het centrum volg je een wandelroute langs het zonnestelsel met infopanelen.
Of trek eens naar Tabloo in Dessel en leer er alles over de oerknal en radioactiviteit. Maak er een ‘bergingswandeling’ en werp je blik op de toekomstige bergingsplaats voor radioactief afval.
Niet al wat blinkt, is goud. Maar de geschiedenis van Antwerpen blinkt wel. Trek naar de stad van de diamant, en waan je DIVA in het museum met de mooiste edelstenen en juwelen. Je Lerarenkaart is er goud waard, want heel wat Antwerpse musea bezoek je gratis met je Lerarenkaart.
Of ga echt goud zoeken en duik in de geschiedenis van Brussel in het Riolenmuseum. Benieuwd wat jij allemaal oprakelt uit de Brusselse afwatering.
Zo heb jij je Lerarenkaart altijd op zak. Je krijgt bovendien voordelen op jouw maat en ontdekt de beste tips van collega’s.
Download nu
Ensor-liefhebbers niet getreurd: het Mu.Zee wordt gerenoveerd maar Het James Ensorhuis blijft (be)staan. En in het Felix Art & Eco Museum kan je naast werk en leven van schilder-boer Felix De Boeck ook tijdelijk de werken van Mu.Zee bezichtigen.
Niet alleen kunstwerken kunnen je lerarenhart beroeren, maar ook de pracht en praal van Art Déco. Stak je je licht al eens op in het Brusselse Villa Empain of ging je al eens piepen in Bozar? Stuk voor stuk prachtige gebouwen met expo’s waarin je aan je kunstige trekken komt.
Heb je een voorliefde voor fotografie of zoek je graag fotogenieke plekjes op? Inspiratie troef in het Antwerpse FOMU en het Musée de la Photographie in Charleroi, beide gratis met je Lerarenkaart!
Of combineer je liefde voor fotografie en schoonheid met een bezoek aan zee in het vernieuwde NAVIGO Visserijmuseum waar je ook werk van de gekende fotograaf Stephan Vanfleteren bewondert.
Droom je graag weg bij een goed verhaal? Geniet je van de geur van boeken? Heel wat bibliotheken bieden een mooi Lerarenkaartvoordeel. Boekenmagie vind je in de Antwerpse Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Reserveer er je leesplekje in de Nottebohmzaal die doet denken aan de ‘Bibliotheek van Zweinstein’. Ontdek hoe illustratoren personages vormgeven in het sprookjesachtige Villa Verbeelding in Hasselt. Of bezoek de prachtige leeszaal van de Leuvense Universiteitsbibliotheek en sla daar een boekje open.
Hou je meer van strips, ga dan eens ‘smurfen’ in het Brusselse Stripmuseum, trek naar het Suske en Wiskemuseum in Kalmthout of ontdek het werk van de bekende striptekenaar in Musée Hergé. En wist je dat de personages in de familieroute van het Huis van Alijn komen van de hand van illustrator Pieter De Poortere? En je in het Hasseltse Jenevermuseum de geschiedenis van de jeneverstokerij verkent aan de hand van de graphic novel ‘Stoker’?
Log in om te bewaren
Laat een reactie achter